Hoppa till sidans innehåll

TÄFF utslaget i Trettondagcupen

07 JAN 2016 09:16
Slutade på fjärde plats i gruppen trots en bra insats.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2016 11:32

TÄFF var lottat i en väldigt tuff grupp på förhand. Tittade man på de andra två grupperna var det på pappret enklare motstånd. Men TÄFF gjorde en bra insats i matcherna som här följer :

 

TÄFF - Tvååker : 0-1

Mot det nyblivna division 1 laget gjorde TÄFF en defensivt stark match och vaskade även fram en hel del chanser. Det var kul att se jobbet som alla spelare la ner för att säkra defensiven. Trots detta gjorde Tvååker matchens enda mål på en retur. Här var TÄFF var värda en pinne.

 

TÄFF - Varbergs Bois : 1-1

Bois kom till spel med sitt duktiga U19 lag och stod upp bra matchen igenom. En chansrik match där båda lagen brände flertalet vassa chanser. Bois tog ledningen med 1-0 men TÄFF kunde utjämna till 1-1 genom John Hedberg. Matchen slutade oavgjort men här borde TÄFF ha hittat målet mer än en gång.

 

TÄFF - Kung Karl : 3-3

Här var det svängigt värre i en match där domarna tillät bryskare spel än vad som vanligtvis tillåts i Futsal. Något som kanske gynnade motståndet mer. Men det var även Kung Karl som tog ledningen med 1-0 genom ett skott från längre avstånd. Repliken till 1-1 kom dock omgående genom John Hedberg. Därefter lyckades Kung Karl återigen göra mål på ett skott från distans. TÄFF svarade igen, även denna gång John Hedberg fint framspelad av Kristoffer Elmelid. Nu kändes det som TÄFF var på gång men istället slarvade man i försvarspelet och Kung Karl kunde efter lite tumult få in 3-2 bollen. Nu var det ont om tid, men efter en kontring fick Kristoffer Elmelid pannan på bollen och skallade in 3-3 från nära håll. Matchen slutade 3-3, vilket kändes bittert då det var en match TÄFF borde vunnit. Det var dock i denna match som man slarvade i försvaret och släppte för billiga mål, vilket straffar sig.

 

TÄFF - FC Varberg : 1-1

FC Varberg, en nykomling i Varbergsfotbollen, hade inlett strongt med 7 pinnar på de tre första matcherna. TÄFF stod dock upp riktigt bra och vaskade fram flera chanser matchen igenom. 1-0 kom också genom Erik Marklund efter fyndigt spel på liten yta. FC Varberg kvitterade dock strax därpå. Därefter var det svängigt spel och TÄFF skapade flest klara chanser. Den duktiga målvakten i motståndarlaget stod dock pall och matchen slutade oavgjort.

 

Summering :

TÄFF gjorde sin klart bästa insats inomhus för säsongen. Defensivt jobbade man stenhårt och slarvade egentligen bara i en match, vilket straffade sig. Offensivt skapade man betydligt fler lägen än i tidigare turneringar men missade för mycket för att knipa en slutspelsplats. 3 oavgjorda matcher där minst två borde inneburit seger om man haft bättre utdelning. Alla ska ändå ha en eloge för sin inställning turneringen igenom. John Hedberg var på spelhumör och leverade både mål och avgörande passningar turneringen igenom. Jonas Larsson var tryggheten själv med bollen, Linus Hellgren som alltid en gigant i försvarspelet. Framåt var Adam Johansson fortsatt stark och Kristoffer Elmelid gjorde en väldigt pigg insats där han vaskade fram och förvaltade chanser.

 

TÄFF står som reserv till helgen Skene Järn Cup i Arenhallen, återstår att se om det blir en plats ledig.

 

Annars drar utomhus säsongen snart igång med den första träningen i Torestorp lördag den 16 januari kl. 11.00.

Skribent: Christofer Larsson
Epost: This is a mailto link


Stöd våra Guldsponsorer !

 

Redlunds

TST Sweden AB

Svanefors

lahallsbilSparbanken Sjuhärad
Postadress:
Torestorp/Älekulla FF - Fotboll
c/o Hasse Svedberg, Kvisslevägen 5
51193 Torestorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info